Dosarul KFC: Barbatul condamnat pentru santaj a pierdut sansa de a fi rejudecat

0

Curtea de Apel a respins contestatia în anulare facuta de Adrian B., barbatul condamnat pentru ca ar fi incercat sa santajeze KFC. Astfel, un alt complet al Curtii de Apel a considerat ca Adrian B. a avut parte de un proces corect, desi condamnarea sa definitiva a fost criticata de avocati, in special motivat de incalcarea dreptului la aparare. Adrian B. a fost acuzat ca le-ar fi cerut reprezentantilor KFC 25.000 lei in schimbul stergerii unor fotografii si inregistrari video in care apareau produse din carne infestate cu viermi.

Magistratul de la Judecatoria Bacau a dispus achitarea lui si a scos in evidenta probele care arata ca angajatii KFC i-au oferit barbatului bani, pentru stingerea conflictului. Probe ignorate la Curtea de Apel, unde barbatul a fost gasit vinovat si a fost condamnat la 1 an si 8 luni închisoare cu executare, fara sa mai fie audiat. Avocatii celui condamnat au sustinut ca instanta de apel era obligata sa audieze inculpatul, pentru a clarifica lucrurile, cu atât mai mult cu cât s-a ajuns la o decizie total opusa.

Magistratii care au judecat contestatia in anulare arata, insa, ca la termenul din decembrie 2015, instanta de apel l-a întrebat pe Adrian B. daca are aspecte noi de declarat. „Inculpatul a transmis instantei de apel, prin intermediul avocatului ales, ca nu are aspecte noi de relatat si tot ce a avut de declarat este cuprins în declaratia data la prima instanta, însa este la dispozitia instantei de apel, daca aceasta are sa-i adreseze întrebari sau nelamuriri”, precizeaza magistratii de la Curtea de Apel.

Doar ca instanta de apel nu a avut întrebari pentru inculpat, declarându-se lamurita asupra cauzei. Prin urmare, dupa trei termene, in care a fost audiat doar un reprezentant al KFC, achitarea s-a transformat in condamnare cu executare. Dar, apreciaza Curtea de Apel, „instanta de apel si-a exercitat obligatia procesuala, în sensul ca a întrebat inculpatul daca are de facut declaratii în etapa procesuala a apelului”. Din acest motiv, Curtea de Apel a respins contestatia în anulare.

LĂSAȚI UN MESAJ