Dosarul de mita al primarului ramâne in Bacau. Curtea de Apel a respins cererea de stramutare

10

Curtea de Apel a judecat cererea primarului suspendat Romeo Stavarache privind stramutarea dosarului de luare de mita, aflat acum pe rolul Tribunalului. In motivarea cererii, avocatul primarului a adus articole de presa, dar si materiale electorale raspândite in oras de diversi candidati in care se face referire la dosarul penal al edilului.

Toate acestea pentru a demonstra la ce presiune este supus magistratul care judeca dosarul. La baza cererii de stramutare ar sta si „incalcarile grave de procedura din partea judecatorului in cauza – manifestari percepute de inculpat ca manifestari de partinire”, cererile de recuzare respinse si anumite aprecieri ale magistratului care ar arata o antepronuntare.

Per ansamblu, a reclamat avocatul primarului, felul in care se judeca dosarul, mai ales acum, in campanie electorala, ar lasa impresia ca „justitia este participanta la acest proces electoral”. De asemenea, s-a facut referire la dosarul „Apartamentul”, stramutat de Inalta Curte de Casatie si Justitie la Curtea de Apel Alba Iulia, dupa condamnarea de la prima instanta.

„La o alta instanta, nu va mai fi judecat primarul Stavarache, ci inculpatul Stavarache”, a explicat avocatul. „Interesul presei, având in vedere calitatea de primar a inculpatului, nu poate fi o dovada ca impartialitatea ar fi afectata. Articolele de presa nu pot sta la baza actului de justitie”, a spus, in replica, procurorul de sedinta. Si Stavarache a luat cuvântul si a pus accent pe starea de nesiguranta in care se afla.

„Exista o presiune mediatica foarte mare. Articole care pun o presiune foarte mare asupra judecatorilor de la Tribunal. Eu nu stiu cât pot sa rezist… Nu stiu… O sa ma imbolnavesc. Este o presiune foarte mare”, s-a plâns Stavarache.

Curtea de Apel a respins, insa, cererea de stramutare, iar decizia este definitiva.

10 COMENTARII

  1. Magistrat corupt de Necula si Luchian! Stavarache a facut tot ce e in bacau dupa Sechelariu! Ce a furat invidiosilor? A muncit pana s-a imbolnavit! Mergeti la munca si achitati-va taxele si nu mai comentati aiurea!

  2. Ionut lasa ca mergi si tu cu el ! Adevarul e ca sa stringi spaga dupa spaga ,sa aduci cei mai incompetenti constructori de prin Podu Turcului sau Suceava e o munca grea tare si stresul sub care a stat saracul ma prinde nu ma prinde i a ridicat tensiunea !

  3. Nu sunt barbati de stat cei care fug de raspundere si nu isi asuma chiar si infractiuni, iar acest penal stavarache e printre ei. Se vede clar ca se fofileste cand este cercetat penal.
    Dar mai e problema cu sanatatea, ‘mnealui: adica e bolnav taman atunci cand trebe sa se prezinte in fata judecatorilor sau cand e arestat, iar acum cand candideaza acest tupeist fara margini, e sanatos. Vai de noi daca iese iar primar!!!

  4. Asa se face o campanie electorala ? Pe la usa judecatoriei si in timpul ramas se candideaza la primarie ? Or mai fi cazuri similare in aceasta lume ?

LĂSAȚI UN MESAJ