29 martie 2024
ContrasensDoar carne de tun?

Doar carne de tun?

Schimbarea polilor de Putere pe plan mondial ce a determinat racirea relatiilor ruso-americane pune România intr-o situatie cel putin delicata.

Confruntarile din Ucraina, generate de schimbarea de catre americani a Guvernului de la Kiev au potentialul de a se transforma intr-un conflict la scara mai mare.

SUA au cerut tarii noastre sa se inarmeze si sa se pregateasca de o confruntare, conducerea NATO ne solicita cresterea cheltuielilor militare, propaganda ne indeamna sa ne asteptam la un conflict.

Desi oficialii americani au promis sprijin pentru România, deocamdata suntem lasati sa ne descurcam singuri.

Cu armele noastre, cu banii nostri. SUA nu par sa intentioneze sa sprijine in vreun fel România in modernizarea sistemelor de armament si nici prin investitii in industria de aparare.

Guvernul a anuntat ca va creste comenzile pentru fabricile de avioane din Craiova si Bacau pe seama deficitului bugetar.

Lasam la o parte faptul ca aceste comenzi sunt nesemnificative si putem sa ne intrebam de ce in cazul altor aliati ai SUA, mai putin curtati in aceasta perioada si mult mai indepartati de Ucraina, americanii au procedat altfel.

Bunaoara, compania italiana Alenia a primit comenzi pentru a construi componente pentru avionul F35, Israel Aerospace Industries Ltd. va realiza componente ale aripilor F35, avion cu care aviatia militara israeliana va fi inzestrata din 2017.

Turkish Aerospace Industries va construi fuselajele centrale ale avioanelor F35, model care va intra, peste trei ani, in dotarea aviatiei militare, dupa ce aviaonele F16 din dotare au fost construite tot de turci sub licenta americana.

Nici macar pentru celebrul “scut” de la Deveselu nu sunt folosite firme românesti, ci tot companii americane sau turcesti.

Cu alte cuvinte, SUA nu investesc nimic in România dar au pretentia sa le aparam interesele in zona.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri