“Diversitatea culturală – simbol al gândirii libere”

0

Joi, 19 mai 2016,ora 10.30, în cadrul Colegiului “Henri Coandă”, Bacău, elevii și profesorii au marcat “Ziua mondială pentru diversitate culturală, pentru dialog și dezvoltare”, printr-o activitate educativă, care a promovat nondiscriminarea și acceptarea valorilor celuilalt.

Evenimentul, gândit ca un parteneriat între Colegiul “Henri Coandă”, Colegiul Național de Artă “George Apostu”, Complexul Muzeal “Iulian Antonescu” și Asociația Romano – Catolicilor “Dumitru Mărtinaș”, și-a propus, și a reușit, să demonstreze că diversitatea culturală este simbolul gândirii libere.

Elevii celor două colegii, îndrumați de prof. Frâncu Simona Elena, prof. dr. Manolache Gheorghe, prof. Angela Budău, prof. Frâncu Daniel și prof. Mocanu Alis, au pregătit materiale interesante care au subliniat faptul că dialogul între culturi sau religii diferite poate duce la eradicarea conflictelor și la conviețuire armonioasă.

Cu acest prilej Colegiul “Henri Coandă” și-a prezentat oferta educațională pentru anul școlar 2016–2017; la activitate au fost prezenți și elevi ai claselor a VIII-a de la școlile gimnaziale vecine, care au putut, astfel, să fie martorii unui demers reușit, realizat de colegii lor mai mari.

LĂSAȚI UN MESAJ