Dispute pe tarifele de salubritate din Onesti

0

Ultima sedinta de Consiliul Local Onesti a fost una foarte tensionata, din cauza plângerii formulata de Victor Laurentiu Neghina (fost primar al municipiului) prin care se cere anularea unor articole din hotarârea de consiliu local care stabileste taxele si impozitele locale.

Mai exact, plângerea face referire la taxele ce privesc colectarea gunoiului menajer de catre noul operator de salubritate, SC Romprest Service.

Secretarul municipiului Onesti, consilierul juridic Daniel Spânu, a mentionat ca “a fost respectata Legea 53/2003, cu aplicarea taxei conform actelor normative”. In timp ce Laurentiu Neghina vorbea de “fundamentarea corecta a tarifului”, Alexandru Cristea i-a dat raspunsul pe care îl astepta:

”Fundamentarea a fost preluata din documentele ADIS. Consider ca în 22 decembrie am avut doua optiuni, între a alege un operator de salubritate si de a nu mai avea operator de salubritate”. Consilierii liberali i-au reprosat lui Laurentiu Neghina ca nu a actionat asupra tarifelor in perioada cât a fost primar. Daniel Spânu a specificat ca se supune la vot respingerea plângerii, iar cel care a formulat-o se poate adresa instantei de contencios administrativ în termen de sase luni.

LĂSAȚI UN MESAJ