28 martie 2024
ActualitateDirector nou la Palatul Copiilor

Director nou la Palatul Copiilor

Palatul Copiilor din Bacau are, din acest an scolar, un nou director in persoana prof. dr. Adriana Busuioc. Profesor titular de 10 ani in invatamântul bacauan, Adriana Busuioc a predat in primii patru ani de cariera educatia plastica, mai intâi la Colegiul National „Gh.Vranceanu”, iar apoi, in paralel, la Colegiul National „Ferdinand I” si Colegiul Tehnic „Anghel Saligny”. A absolvit Facultatea de Arte plastice, decorative si design la Universitatea de Arte Iasi, la Sectia pictura, iar specializarea prin doctorat a fost pe iconografie.

De ce ati ales invatamântul?

A fost, la inceput, o intâmplare. Eram foarte reticenta, ca orice debutant. Parintii mei sunt cadre didactice, insa nu pot sa spun ca de aceea am ales si eu sa fiu profesor. Dar acum nu regret alegerea mea. Acum, am o noua provocare: cea de director. Cred ca fiecare isi doreste ca, in timp, sa avanseze in cariera. In aceasta calitate, cel mai mult imi doresc sa ne facem cunoscuta activitatea de la Palatul Copiilor, impreuna cu toti cei 20 de colegi de-ai mei profesori, dar si a celor 25 de profesori de la Cluburile Copiilor din Onesti, Comanesti, Moinesti, Tg.Ocna si Buhusi.



Palatul Copiilor a reusit sa atraga un grant important pe un proiect multilateral Comenius, in care aveti parteneri din sase tari. Veti continua si acest schimb intercultural?

Bineinteles. Este vorba despre proiectul “Biodiversity Conservation The Only Path To Our Survival”, in care Palatul Copiilor din Bacau este partener si prin care deja s-au organizat trei mobilitati. Acum, suntem noi gazda, iar saptamâna viitoare vom primi delegatii din toate tarile partenere, respectiv din Grecia, Bulgaria, Ungaria, Slovacia, Polonia si Turcia.

Ce alte proiecte mai sunt in derulare si ce mai aveti in plan sa realizati acum, prin contractul dumneavoastra de management?

Sunt multe concursuri pe care le vom derula prin intermediul calendarului CAEN – Calitatea Activitatilor Educationale Nationale. Vorbim de concursurile locale, regionale sau nationale precum „Parada costumelor de Haloween”, coordonat de prof. Emma Grecia, „Calculatorul – desen si culoare” a prof. Dorel Facaoaru, Concursul de radio-amatorism, „Eco- reporterii in actiune” a prof. Nela Dumea, „Stelute de Cristal” a prof. Petrica Radu, Concursul de muzica „Aschiuta” – prof. Claudiu Filip, „Arta pe gustul tau” coordonat de prof. Oana Gârbea, Revista Palatului a prof. Laura Bibire, „Meridianele dansului” din Onesti (prof. Mariana Osteanu), „Moinesteanca” a prof. Marinica Ifrim, „Cupa Moldovei la karting” a prof. Eugen Diac, „Copilaria pe banda rulanta”. Iar acestea sunt doar câteva. Ne gândim sa organizam si un concurs de tehnica graffiti, printr-un parteneriat cu autoritatile locale, dar si un concert de Craciun la Ateneu. Important este ca diplomele obtinute la toate aceste concursuri, insotite de o adeverinta care atesta activitatea de la Palatul Copiilor, pot completa portofoliul educational al elevului pentru a beneficia de burse scolare.

Cum faceti fata concurentei? Sunt in Bacau, dar si in judet, mai multe cluburi pentru copii, organizate tip after school, dar si alte ONG-uri care se ocupa de timpul liber al elevului.

Nu simtim deloc concurenta. Noi oferim cursuri gratuite, cu profesori titulari, bine pregatiti si foarte apropiati de copii, dar si o mare diversitate de activitati. Este ocazia sa multumesc si parintilor pentru implicare si sustinere.

Oferta educationala a Palatului Copiilor, in noul an scolar, include cursuri de: Arta textila (prof. Emma Grecia), Design vestimentar (prof. Oana Gârbea), Muzica folk / muzica usoara (prof. Claudiu Filip), Muzica populara (prof. Mihai Bârjoveanu), Pian/Chitara (prof. Emil Iftimie), Desen/Pictura/Iconografie (prof.dr.Adriana Busuioc), Grafica/Iconografie (prof.dr.Cristian Bandi), Pictura de sevalet/Design produs, grafic, interior (prof.dr. Dorel Facaoaru), Cultura si civilizatie engleza (prof. Andreea Bancila), Teatru (prof. Gheorghe Balint, regizor), Redactie Presa/Radio/TV (prof. Laura Bibire), Electrotehnica (prof. Monica Bortos), Informatica (prof. Monica Hurubas), Protectia mediului (prof. dr. Nela Dumea), Sanitarii priceputi (prof. Anca Rotaru), Educatie rutiera/karting (prof. Eugen Diac), Dans modern (prof. Radu Petrica), Judo (prof. Manole Constantin si prof. Dorin Cruceanu), Handbal (prof. Georgiana Vântu si prof. Radu Ghiciusca)
Anul scolar la Palatul Copiilor incepe pe 28 septembrie.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri