Despagubiri de pâna la 15.000 de euro pentru agricultorii calamitati

0

Lipsa precipitatiilor a provocat daune insemnate fermierilor bacauani. Prin urmare, potrivit ministerului de resort, cei pagubiti de seceta vor primi ajutoare financiare, timp de trei ani. Mai exact, ajutorul de minimis acordat în mod direct va fi de pâna la 15.000 de euro pentru suprafetele si fermele mici.

„Putem spune ca sumele s-au gasit pentru micii fermieri care ar trebui sa primeasca cei pâna la 15.000 de euro. Mai trebuie vazut cum se va putea identifica sursa si pentru fermierii mari, pentru ca mie, de exemplu, cei 15.000 de euro nu-mi folosesc la nimic, in conditiile in care valoarea pierderilor inregistrate de mine ajunge la un milion de euro”, a declarat Laurentiu Baciu, fermier bacauan, presedintele Ligii Asociatiilor Producatorilor Agricoli din România – LAPAR.

Asadar, pentru fermele mari care risca sa fie calamitate, intrucât sumele depasesc 15.000 de euro, trebuie notificata Comisia Europeana. Urmeaza ca Ministrul Agriculturii sa transmita la Bruxelles o situatie centralizata, pentru a gasi solutii de despagubire si pentru suprafetele mari.

LĂSAȚI UN MESAJ