“D’ale seniorilor”, adica muzica, poezie si… comedie

0

Bacauanii care sunt membri consecventi ai clubului vesel de la Centrul de Zi “Dr. Stefan Ciobanu” au sarbatorit, vineri, Ziua Mondiala a Persoanelor Vârstnice la Teatrul Municipal “Bacovia”.

Pe scena au urcat trupa “Idealuri”, grupul vocal “Sânzienele”, care a interpretat cântece din folclorul vechi, autentic, al românilor, apoi actorii centrului, care au jucat intr-o piesa scrisa si regizata chiar de ei, “D’ale seniorilor”, inspirata din viata personala si doldora de situatii si replici picante.

Facând haz de necaz, bunicii au abordat subiecte specifice vârstei: pensiile niciodata suficiente, misterul cardurilor de sanatate, respectul fata de vârsta a III-a, sâcâitoarele probleme de sanatate etc. Iubitorii de poezie au recitat, iar corul “Speranta” le-a daruit spectatorilor un potpuriu de compozitii muzicale clasice.

Au fost implicati, in acest proiect, peste 50 de seniori. In finalul spectacolului, pe scena Teatrului “Bacovia” au urcat invitatii: batrâneii din corul Uniunii Generale a Pensionarilor din România. Beneficiarii Centrului de Zi “Dr. Stefan Ciobanu” si-au sarbatorit ziua si acasa, la sediu, unde au organizat o masa festiva, cu un meniu special.

Ca sa-i bucure, Simba Invest le-a oferit ciocolata, iar Lady Blue le-a daruit flori tuturor celor prezenti la festivitate.

LĂSAȚI UN MESAJ