29 martie 2024
ActualitateCu 88 de maidanezi prinsi nu se face „primavara”

Cu 88 de maidanezi prinsi nu se face „primavara”

Pentru ca cititorii ne-au semnalat la rubrica Bacaul vorbeste ca in anumite zone din oras câinii maidanezi inca fac legea, va tinem la curent cu modul in care gestioneaza autoritatile situatia. Noutatea este ca s-a inceput strângerea câinilor din curtea spitalului sau scolilor, din parcul Cancicov si cartierul CFR.

Echipele mixte formate din angajati ai Directiei de Servicii Publice si Directiei Sanitar-Veterinare au strâns saptamâna trecuta 34 de câini fara stapân. „S-au verificat 21 de locatii si au fost identificati 88 de câini, fiind intocmite documente si stabilite termene de preluare a acestora de serviciul de ecarisaj.

In acelasi timp, au fost capturati 34 de câini fara stapân, 22 fiind preluati de pe proprietati private”, se arata intr-un comunicat remis presei de la secretariatul primariei. Toti câinii au fost dusi in adapost, unde vor urma pasii impusi de legislatie: examene clinice, tratamente, sterilizare si vaccinare antirabica. Iar actiunile vor continua in tot orasul.



235 mii lei – functionarea adapostului anul trecut

Potrivit unui raport, in 2015, pentru functionarea adapostului de câini s-au cheltuit 235 mii lei. Adica 18 mii pentru capturare, 25 mii pentru materiale chirurgicale, 34 mii pentru medicamente, inregistrarea cu crotalii si carnete de sanatate 10 mii lei, eliminare deseuri medicale 34 mii lei, utilitati 4 mii lei.

Hrana uscata costa 5 mii de lei, dar, in realitate este suplimentata de asociatiile de protectie a animalelor si de societatile comerciale care aduc aici resturi. Vasele de hranire ar fi costat 5 mii de lei. Asta pe hârtie, pentru ca membrii asociatiilor de protectie a animalelor au reclamat faptul ca in tarcul mare nu ar exista nici un vas de apa pentru patrupede. In plus, tot iubitorii de animale au mai reclamat ca „va pot arata un câine care apare in acte sterilizat de doua ori. Nu se poate asa ceva”, a spus Dinu Pancescu, un iubitor de animale, care are acasa in jur de 30 de câini pe care ii ingrijeste cu banii lui.

„Aceiasi câini sunt prinsi, apoi eliberati si prinsi din nou pentru a fi trecuti in acte ca fiind sterilizati, dar de fapt banii se duc in alta parte”, a spus si o voluntara de la adapost. Toate acuzatiile au fost respinse de reprezentantii primariei. In ceea ce priveste asigurarea apei la adapost, acestia spun ca s-a instalat o conducta care ajunge pâna la tarc, iar acum animalele au apa constant. In acest an, de la bugetul local s-a alocat suma de 150 mii lei pentru functionarea adapostului.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri