Cristian Cojocaru a fost exclus din avocatura

4

Consiliul Baroului Bacau a decis, la ultima sedinta, excluderea din avocatura a lui Cristian Cojocaru, condamnat definitiv intr-un dosar de trafic de influenta.

In urma cu doua luni, Inalta Curte de Casatie si Justitie a stabilit pentru avocatul Cristian Cojocaru o pedeapsa de 1 an si 5 luni închisoare cu executare. Curtea Suprema a mentinut si interdictia de a profesa ca avocat timp de trei ani.

Cojocaru a fost trimis in judecata in iulie 2014, fiind acuzat ca, in perioada iunie – octombrie 2013, în calitate de avocat în cadrul Baroului Bacau, le-ar fi pretins inculpatilor Marius Craciun si Nadina Simion, direct si prin intermediul inculpatului Codrin Constantin Coroama, suma de 75.000 euro, pentru a-si exercita influenta pe care a lasat sa se creada ca o are asupra judecatorilor din cadrul Curtii de Apel Bacau, in vederea obtinerii unei hotarâri favorabile, de punere în libertate a inculpatului Craciun Marius, care era cercetat în stare de arest preventiv într-un dosar al DNA Bacau.

Cojocaru a cerut suspendarea din profesie, insa, Consiliul Baroului a considerat ca, in cazul lui, a intervenit „starea de nedemnitate”, in contextul in care infractiunea are legatura cu profesia.

Din acest motiv, s-a decis (cu o abtinere) excluderea din avocatura – masura mai dura care implica, dupa executarea pedepsei si reabilitare, sustinerea unui nou examen de admitere in profesie.

4 COMENTARII

  1. In cazuri din acestea EXCLUDEREA AR TREBUI SA FIE PE VIATA ! Si a lui si a tuturor magistratilor care sunt chemati sa imparta dreptatea ! RUSINE !!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ