Copii, parinti si voluntari in „Marsul Autismului”

1

Copii si parinti, psihologi si asistenti sociali, elevi de gimnaziu si liceeni care fac voluntariat in centrele de asistenta au traversat, joi, muncipiul Bacau intr-un mars civic.

Actiunea a fost organizata de Asociatia „Betania”-Centrul „Delfinul” in parteneriat cu Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Bacau, Asociatia de Sprijin a Copiilor cu Handicap Neuromotor – Centrul „Daniel”, Centrul Judetean de Asistenta Psihopedagogica si Palatul Copiilor. Dotati cu baloane albastre si pancarte, organizatorii si invitatii s-au adunat, la ora 12, in fata Casei de Asigurari de Sanatate si au pornit catre Piata Tricolorului.

„Marsul Autismului”, parte a Campaniei de Sensibilizare si Constientizare a Autismului “Informeaza-te, accepta, sustine!”, a avut drept scop sa atraga atentia asupra situatiei persoanelor cu tulburari din spectrul autist si sa le aminteasca bacauanilor ca au nevoie de iubire si sprijin pentru a se integra in comunitate.

1 COMENTARIU

  1. Din pacate pentru acesti copii deosebiti nu ramane decat reclama pentru ca implicarea umana si financiara a autoritatilor locale si judetene este zero. Nu vor sa se implice in programe concrete de recuperare si adaptare a acestora in societate, hotarandu-le soarta astfel incat acestia sa ramana mereu dependenti. Domnilor care pecetluiti destine v-ati intrebat vreodata ce vor face acesti copii care vor deveni adulti, dupa ce vor disparea cei apropiati lor?

LĂSAȚI UN MESAJ