20 aprilie 2024
CulturăConcert fara sfarsit la Teatrul de Vara „Radu Beligan”

Concert fara sfarsit la Teatrul de Vara „Radu Beligan”

Colegiul National de Arta „George Apostu” organizeaza astazi un eveniment de exceptie, inedit prin idee si mod de prezentare: fosti absolventi ai acestei unitati de invatamant de prestigiu din Bacau sustin un „Concert fara sfârsit” pe scena Teatrului de Vara „Radu Beligan”.

Vor incanta publicul:
– Alexandru Micu, un „one man show” la instrumentul pe care il stapaneste atat de bine, facand solo-uri la tambal de 20 de minute
Canta de mic, de la muzica populara pana la jazz si muzica clasica. A studiat tambalul la Strasbourg si a facut, in paralel, jazz contemporan. Asa a pornit dragostea pentru tambal.
Dirijorul orchestrei l-a vazut cat este de impresionat de acel instrument si s-a propus se lectii de tambal cu el. „Am fost in al noualea cer de bucurie! Pe parcursul scolii generale, am mers, in paralel, cu doua instrumente. Cantam la viola si la tambal. La sfarsitul clasei a VI-a s-a produs o ruptura in inima mea. Primisem o oferta de la un ansamblu profesionist din Bacau si a trebuit sa ma despart de familie, de prieteni, de pedagogul care imi daduse «aripi» sa cant la tambal”, isi aminteste emotionat Alexandru.

In timpul liceului, Alexandru participa la diferite concursuri nationale de muzica clasica, moderna si muzica traditionala si partscipa la mai multe turnee, atat in tara, cat si in strainatate, alaturi de grupuri de muzica clasica si jazz. „In 2002 am inceput studiile universitare la Academia de Muzica «Gheorghe Dima», din Cluj-Napoca, la clasa de percutie a lui Grigorie Pop. In anul 2007 am inceput studiul muzici contemporane si a jazz-ului la clasa de tambal a profesorului Luigi Gaggero, la Conservatorul National din Strasbourg, si, in paralel, la Universitatea «Marc Bloch», unde am studiat muzicologia si arta jazz-ului contemporan“, precizeaza muzicianul.



– Trupa Artizan: Danut Gheorghies (clape) si Andre Ciobanu (voce, concurent la Vocea Romaniei, in echipa Moga, si la X Factor, in echipa Deliei), care au pus bazele proiectului „visand” si stabilind etapele necesare pentru a atinge scopul propus

Trupa Artizan s-a infiintat in anul 2013 ! Acest proiect a luat fiinta in urma unei dorinte puternice de a face muzica la cel mai inalt nivel de profesionalism si pentru a aduce o energie pozitiva celor ce participa la evenimentele Trupei Artizan. Provocarea cea mai mare a celor doi membri fondatori a fost cand a trebuit sa caute colaboratorii potriviti din punct vedere muzical si al caracterului uman. In momentul de fata lucrurile sunt mult mai „cristalizate” decat s-ar fi asteptat si intr-un timp foarte scurt se pare ca Trupa Artizan se situează deja printre trupele de varf ale orasului Bacau care fac cinste pe oriunde canta in aceasta tara. „Ne dorim in viitorul apropiat ca trupa noastră sa fie una dintre cele mai cunoscute band-uri LIVE din aceasta tara…pana atunci avem neapărată nevoie de sustinerea voastră a publicului. Multumim celor care in momentul de fata ne asculta muzica, ne urmăresc activitatea si ne contractează pentru diferite evenimente!”, au declarat membrii trupei.

– Georgiana Paduraru – acum studenta la Universitatea Bucuresti, Facultatea de litere, specializarea etnologie si folclor. Canta de la o varsta frageda, iar in decursul carierei a obtinut diverse distinctii si premii la festivalurile de gen din tara si strainatate. Cateva dintre ele sunt: – Vocea populara a Moldovei (locul 1), Mostenitoare a Tezaurului folcloric in cadrul festivalul „Ion Dragoi”, trofeul festivalului Natalia Serbanescu, locul 2 la festivalul Maria Lataretu (Tg. Jiu), premiul 1 la festivalul Valeria Peter Predescu (Bistrita), locul 3 pe tara la concursul Vocea Populara, Mentiune la olimpiada nationala de muzica etc. „Doresc sa fac o cariera frumoasa in acest domeniu, dar si in televiziune. Am participat si la turnee in strainatate (Rusia, Belgia, Franta, Italia, Polonia) iar in cadrul festivalului din Sicilia am obtinut si titlul de «miss festival»”, ne-a spus Georgiana.

– Irina Sabau, care a absolvit si Academia de muzica „Gavril Musicescu” Chisinau. In decursul a celor 20 de ani de cariera, a colindat prin toata Europa cantand in spectacole adevarat profesioniste si castigand multe premii. „Am fost cativa ani profesor de canto popular la Scoala populara de Arta, Palatul Copiilor si Liceul de Arta «George Apostu». Colaborări frumoase am avut cu Ansamblul Plaiurile Bistritei Bacău, Ansamblul Busuiocul Bacău, dirijor Cristian Nastasa, Orchestra Radio Difuziunii Romane Bucuresti, dirijor regretatul Paraschiv Oprea, Rapsozii Botosanilor, dirijor Ioan Cobala si Orchestra Lautarii din Chisinau, dirijor Nicolae Botgros”, ne-a spus. Realizări discografice: 1.Asta-i viata mea – Orchestra Lautarii din Chisinău, 2. Dragu-mi-i la veselie – Rapsozii Botosanilor – dirj. C.Năstasă, 3. Lume, lume draga mea – petrecere, 4. Ave Maria – colinde pascale, 5. Când îi hora-n satul meu – petrecere 6. Cine aude-a mea gurita – Orchestra Plaiurile Bistritei Bacau – dirj. C.Nastasa

– Ansamblul Pentatonsca, cu recunoastere si apreciere internationala, din care fac parte Madalina Luca – nai, Gabriel Gherghelas – clarinet, Monica Bejenaru – viola, Catalin Stanescu – pian, Florin Lungu – contrabass si liderul acestui grup, Mihai Gherghelas – vioara
Ansamblul Pentatonica a inceput ca o intalnire “ad-hoc” a 5 tineri muzicieni pentru pregatirea unui simplu recital de muzica clasica in cadrul unui eveniment cultural. Nimeni nu se gandea atunci ca tocmai se puneau bazele unui proiect ce avea sa aiba o recunoastere si apreciere internationala. „Nu ne-am gandit niciodata ca vom ajunge sa cantam in sali de concert prestigioase cu peste 500 de locuri si vom avea afisele noastre de concert alaturi de nume mari ale muzicii clasice si divertisment. Cred ca cea mai mare satisfactie a noastra a fost când am reusit sa dam concerte cu casa inchisa. As aminti aici concertul din Kolomani Saal (Melk, Austria) unde a fost pentru prima data pentru noi cand organizatorii au decalat inceperea concertului deoarece au fost nevoiti sa adauge locuri suplimentare pe lânga cele 500 de locuri, cat este capacitatea salii. Este un sentiment deosebit sa te afli pe scena pe care a cantat Mozart, Beethoven, Bruckner si sa vezi o sala arhiplina”, au spus. In anul 2011 Pentatonica a fost aleasa ca reprezentant al Romaniei in cadrul ceremoniei de casatorie a printului von Habsburg-Lothringen, un eveniment cu 800 de invitati la care au fost prezente toate casele regale europene. Pe lânga aceasta, ansamblul este invitat permanent al evenimentelor culturale organizate de Erwin Hammeseder, directorul european al Raiffaisen Bank. “Este un vis ce a devenit realitate. Multumim tutor celor care au contribuit la dezvoltarea noastra individuala si promitem sa devenim mai buni în tot ceea ce facem”, au mai adaugat.

– Elena Gondos, acum studenta la Universitatea de Arte „George Enescu” Iasi, sectia Canto Clasic.
„Am facut de la 6 ani pian pana la liceu, apoi am inceput sa studiez muzica usoara cu profesorul Danut Gheorghies toate acestea in Colegiul National de Arta George Apostu. In prezent sunt studenta la Universitatea de Arte George Enescu din Iasi Sectia Canto Clasic. Pe langa numeroasele concursuri nationale din timpul liceului de la care m-am intors cu premii am fost si finalista la Concursul X Factor in anul 2012, sezonul 2 iesind pe locul 4 din 15.000 de concurenti. Iubesc muzica, traiesc pentru a invata muzica si fara ea nu ma vad in viitor”, a declarat.

– Cosmin Berzintu, care urmeaza in prezent cursurile Facultatii de interpretare de la Universitatea de Arte „George Enescu” Iasi, unde studiaza canto clasic
„De mic am fost pasionat de muzica, de placerea de a canta si de a ma exprima muzical. De aceea am urmat in perioada 2002-2006 invatamantul primar la Liceul de Arta «George Apostu», precum si cel liceal promotia 2010-2014, unde am urmat ca si specialitate canto clasic. Pe parcursul celor 4 ani de liceu am avut sansa de a participa la numeroase concursuri, olimpiade, concerte, spectacole, auditii, recitaluri sau cursuri de masterclass, unde am obtinut diverse premii de la I pana la cele de participare, performanta si merit. De asemenea, am fost un elev exemplar ceea ce am fost bine vazut in ochii tuturor profesorilor, dar si ai colegilor. Actualmente urmez cursurile Facultatii de Interpretare din iar visul meu ramane acelasi: de a excela cat mai mult in acest domeniu si chiar imi doresc ca dupa ce voi termina Conservatorul sa activez ca si solist”, a declarat Cosmin

– Trupa „Feelings”, care incanta publicul inca din anul 2002, cu Razvan Raduca (solist vocal), Catalin Rauta (clape), Razvan Iftode (vioara/bas), Claudiu Farcas (saxofon), Petrut Ionut (chitara), Vlad Apostol (tobe), Lucian Duma (percutie)

Trupa „Feelings” incanta publicul inca din anul 2002, cand membrii grupului s-au cunoscut ca elevi ai Colegiului National de Arta „George Apostu” din Bacau. Pasiunea pentru muzica, munca asidua si talentul i-au purtat la diverse spectacole si activitati scolare, pentru ca mai tarziu, sa se diferentieze prin stilul propriu, proaspat si un nou concept de a interpreta show-urile. Ca urmare au fost invitati la importante manifestari artistice atat din Bacau cat si din tara, in aparitii TV, corporate ori evenimente private de tot felul, la oameni simpli sau din lumea mondena.

„De ce «FEELINGS»? Pentru ca defineste muzica noastra si ceea ce incercam sa transmitem publicului nostru. Suntem 7 baieti, dar avem o multime de sentimente, multa determinare, energie si un spirit de echipa, care ne-a transformat intr-o mare familie, alaturi de staff-ul si toti colaboratorii nostri.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri