Comisie de disciplina in cazul elevei care a inghitit otrava de soareci la scoala

0

Eleva de la Colegiul „Henri Coanda” Bacau, care la inceputul acestei saptamâni a inghitit otrava de soareci, intr-o pauza dintre ore, era joi, inca internata in spital.

„Am preferat sa o mai tinem sub observatie medicala, pentru monitorizarea starii de sanatate, având in vedere ca raticidul, otrava pe care a ingerat-o, putea sa dea tulburari hepatice si hemoragii. Analizele i-au iesit bine, asa ca nu mai sunt motive sa stea internata. Vom demara procedurile de externare, cât de curând”, ne-a declarat dr. Aurelia Taga, directorul medical al Spitalului Judetean de Urgenta Bacau, unde a ajuns fata.

„O asteptam la scoala, ne-a precizat si prof. Catalin Gargaun, directorul colegiului unde invata tânara. Mama fetei a stat de vorba cu cei de la spital, a inteles situatia, a luat legatura si cu psihologul de la Pediatrie. Noi am instituit si comisia de disciplina, pentru a stabili cu exactitate cum s-a produs acest incident. Am vorbit si cu profesorul diriginte de la clasa si va fi permanent supravegheata”.

La discutiile de la scoala a participat si un inspector scolar de management, dupa cum a confirmat si prof. Theodora Sotcan, inspector scolar general la Inspectoratul Scolar Judetean Bacau, insa decizia finala privind starea elevei o va da consilierul psihologic, care o va sprijini in perioada urmatoare. Eleva are 16 ani si este in clasa a X-a, la profil Stiinte sociale.

Luni, intr-o pauza, s-a ascuns in toaleta, a inghitit otrava de soareci si apoi a revenit la ore, fara sa spuna nimic, desi fusese vazuta de doua colege atunci când a recurs la acest gest. Raticidul si-l luase de acasa, asa ca premeditase fapta. I s-a facut insa rau, a fost chemata Salvarea si dusa de urgenta la spital. Adolescenta a declarat medicilor ca a vrut sa se sinucida, dupa o cearta cu parintii.

LĂSAȚI UN MESAJ