19 aprilie 2024
EvenimentComercializarea artificiilor, in atentia politistilor bacauani

Comercializarea artificiilor, in atentia politistilor bacauani

26 de reprezentanți ai unor societăți comerciale autorizate să efectueze operațiuni cu articole pirotehnice au fost instruiți de către polițiști cu privire la normele legale referitoare la deținerea, transportul, folosirea, comercializarea și depozitarea articolelor pirotehnice.

Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău au organizat, la sediul instituției, o întâlnire cu reprezentanții societăților comerciale din județ, autorizate să efectueze operațiuni cu articole pirotehnice.

La întâlnire au fost invitați să participe și reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Bacău și Inspectoratului pentru Situații de Urgență “ Maior Constantin Ene” al Județului Bacău.



Celor 26 de reprezentanți ai societăților comerciale le-au fost prezentate prevederile actelor normative în vigoare legate de deținerea, transportul, folosirea, comercializarea și depozitarea articolelor pirotehnice.

Astfel, în conformitate cu H.G. 1.102 din decembrie 2014 privind stabilirea condiţiilor pentru punerea la dispoziţie pe piaţă a articolelor pirotehnice, pot fi comercializate către populație doar articole pirotehnice din categoriile F1, P1 și T1, articole care pot fi folosite în siguranță de la distanțe mai mici de un metru.

Articolele pirotehnice din categoria F1 pot fi comercializate doar persoanelor care au împlinit vârsta de 16 ani, iar cele din categoria P1 și T1 pot fi comercializate doar persoanelor de peste 18 ani.

Pentru a fi comercializate acestea trebuie să aibă înscrise pe ambalaj categoria din care fac parte, denumirea importatorului, instrucțiuni de folosire în limba română și termenul de valabilitate.

Comercializarea obiectelor pirotehnice persoanelor care nu au împlinit vârsta de 16 și respective 18 ani se sancționează cu amendă cuprinsă între 2000 și 3000 de lei și confiscarea obiectelor în cauză.

Reamintim faptul că efectuarea de operațiuni cu obiecte pirotehnice fără drept constituie infracțiune, potrivit Legii 126/1995 privind regimul materiilor explozive.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri