19 aprilie 2024
ActualitateComănești: Bătrân de 86 de ani, jefuit de 10.000 de lei

Comănești: Bătrân de 86 de ani, jefuit de 10.000 de lei

Poliţiştii din judeţul Bacău au reținut un bărbat după ce, complice la metoda accidentul, a deposedat prin violență un bărbat din Comănești, de suma de 10000 lei.

Polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Bacău, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzii Operațiuni Speciale, au identificat și reținut un bărbat de 34 de ani, din județul Brăila, după ce în noaptea de 07 noiembrie 2016, a deposedat prin violență, de suma de 10000 lei, un bărbat de 86 de ani, din Comănești, județul Bacău.

Victima a fost contactată telefonic în perioada 20 octombrie – 11 noiembrie 2016 de către un bărbat, aflat în detenție într-un penitenciar din țară, care prin atribuirea de calități mincinoase, i-a pretins suma de 10000 lei, în vederea soluționării în mod favorabil a unui accident rutier în care ar fi implicată o rudă a bărbatului.

Victima, în baza întelegerii telefonice avute, s-a întâlnit în noaptea de 07 noiembrie 2016 cu un complice al bărbatului deținut, un bărbat de 34 de ani, din Brăila, care prin violență, a deposedat-o de suma de 10000 lei pe care o avea asupra sa.



Din investigațiile polițiștilor a rezultat că bărbatul deținut, în aceeași perioadă, a contactat telefonic și alte persoane din județul Alba, pe care a încercat să le înșele prin metoda accidentul, fapte care nu s-au materializat și au rămas doar tentative.

Pe numele bărbatului de 34 de ani a fost emis un mandat de aducere și a fost reținut pentru o perioadă de 24 de ore, urmând să fie prezentat Parchetului cu propunere de punere în mișcare a acțiunii penale și luarea unei măsuri preventive.

Pentru a evita să deveniţi victima unei infracţiuni de înşelăciune, având acest mod de operare intitulat generic “accidentul”, este bine să analizaţi cu atenţie informaţiile primite şi să vă puneţi câteva întrebări elementare referitoare la veridicitatea lor.

Înainte de a vă oferi ajutorul, aveţi în vedere şi următoarele aspecte:

În caz de accident, nu există noţiunea de plată a unor despăgubiri, decât ca urmare a unei hotărâri judecătoreşti în acest sens sau prin societăţile de asigurări.

Orice accident de circulaţie are două variante de soluţionare:
1) depunerea unei plângeri la unitatea poliţie, care se va ocupa mai departe de cazul respectiv sau
2) înţelegerea amiabilă a părţilor, ceea ce presupune repararea daunelor folosind poliţa de asigurare auto obligatorie.

Oricine poate fi victima unui accident, dar, într-un moment critic ca acesta, singura urgenţă este cea medicală şi nicidecum aspectul financiar. Atât victima, cât şi autorul unui accident nu au nevoie de bani ca să primească îngrijiri medicale.

De asemenea, trebuie să cunoaşteţi faptul că, în conformitate cu reglementările în vigoare, un accident de orice fel, mai ales unul rutier grav este, de obicei, doar anunţat de persoane oficiale, abilitate să facă acest lucru.

Chiar dacă ar putea exista alte surse, care să transmită informaţia înainte ca aceasta să vă parvină în mod oficial, datele trebuie verificate înainte de a întreprinde orice acţiune.

În cazul în care sunteţi martorul unei infracţiuni sau victima acesteia, apelaţi în cel mai scurt timp numărul de urgenţă 112 şi reţineţi cât mai multe detalii!

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri