29 martie 2024
ActualitateColaborare româno- scotiana la Gradinita „Dumbrava Minunata”

Colaborare româno- scotiana la Gradinita „Dumbrava Minunata”

Dezvoltarea prescolarului este dependenta de ocaziile pe care i le ofera zilnic: rutina zilnica, interactiunile cu ceilalti, activitatile de invatare, dar si organizarea mediului educational. Compartimentarea mediului educational este bine sa contribuie la: stimularea sentimentelor estetice; exprimarea opiniilor si a starilor sufletesti si sa le motiveze; formarea unei personalitati, in spiritul dreptatii, democratiei, tolerantei si constienta de sine. Conform Noului Curriculum, mediul educational trebuie sa permita dezvoltarea libera a copilului si sa puna in evidenta dimensiunea interculturala si pe cea a incluziunii sociale.

Mediul educational trebuie astfel pregatit incât sa permita copiilor o explorare activa si interactiuni variate cu materialele, cu ceilalti copii si cu adultul. Grupa mare „B”, „Raza de soare” de la Gradinita „Dumbrava minunata” Bacau, coordonata de educatoarele Lucica Baciu si Nicoleta Luminita Gora au primit ieri, 2 decembrie, 15 fustite rosii pentru activitatile de dezvoltare personala, si 2 dulapuri compartimentate special cu rafturi pentru secoarele de Arta, Biblioteca, Stiinta si Joc de rol, mobilier specific invatamântului prescolar.

Aceasta donatie a fost posibila multumita lui Agnes si George Seath, Karl si Stuart Orlick, precum si copiilor de la Sunday School, indrumati de Violet McCallumn. Astfel, prietenia inceputa in anul 1991 cu Irene Scott continua si azi, prin prietenii sai, chiar daca din 2009, ea a plecat la ceruri. Calitatea actului educational dublata de personalitatea, transparenta si dragostea educatoarei contribuie la aceasta colaborare româno-scotiana!



Nicoleta Luminita Gora, profesor pentru invatamântul prescolar

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri