Ceremonie a Ordinului European al Cavalerilor Vinului in Bacau

  1

  Municipiul Bacau a fost, la sfârsitul saptamânii abia incheiate, gazda unei reuniuni a membrilor Ordinului European al Cavalerilor Vinului (OECV) – Ordo Equestris Vini Europae, organizatie care are aici Legatul Moldova al Consulatului România si Republica Moldova si un Scaun Cavaleresc.

  Reuniunea a fost dedicata Ceremoniei anuale de acreditare de noi membri, la care au participat o pleiada de demnitari ai OECV, in frunte cu senatorul titular Josef Jenei, ambasadorul ordinului, Marius Farmazon – proconsul, Alexandru Sapojnic – proconsul pentru Republica Moldova, dar si Cristian Bunea, presedintele Legatului Moldova, si Eugen Burca, presedintele Scaunului Cavaleresc Bacau.

  Evenimentul a fost lipstit de obisnuita parada a cavalerilor prin centrul orasului, ziua de sâmbata, 13 august, fiind una de doliu national.

  Ceremonia a fost condusa de maresalul titular al Ordinului de România, Dan Preda, iar cuvâtul de deschidere al adunarii a fost rostit de Marius Farmazon, care a anuntat asistenta cu noile decizii ale Forumului Consulatului. Astfel, s-a aflat ca noul proconsul 2 pentru România este, acum, Bogdan Nicolae (fost paharnic), iar noul paharnic si presedinte al Comisiei oenologice a Consulatului este maestrul somelier Sergiu Nedelea, in grad de Iudex. De asemenea, s-a a nuntat ca din 2017 OECV va avea o perioada de stagnare a efectivului, cu mai putine noi acreditari de membri, dar cu accent pe o dezvoltare calitativa.

  Salutul Senatului Ordo Equestris Vini Europae a fost rostit de ambasadorul Josef Jenei. „Ordo Equestris Vini Europae – a spus ambasadorul – este o organizatie pentru prietenie si pace la nivel cultural si diplomatic. Drept baza serveste cultura vinului, veche de milenii, care a facut ca Europa sa fie ceea ce este astazi. Noi, in calitate de Cavaleri ai Vinului, trebuie sa materializam cererea paneuropeana pentru libertate, prietenie, pace si bucurie.”

  1 COMENTARIU

  LĂSAȚI UN MESAJ