“Cazul Kalmuski”: Scriitorul isi va imparti, astazi, cartile in Piata Tricolorului

  1

  Doru Kalmuski, unul dintre cei mai importanti scriitori bacauani, membru al Uniunii Scriitorilor, autor a peste 15 volume de proza, a initiat un protest inedit si radical: lansarea prin incinerare a intregii editii a ultimului volum tiparit “Conspiratia iudaica”, in ziua de 27 aprilie, ora 18,00, in fata primei biblioteci din Bacau, vizavi de Hotelul Decebal.

  Doru Kalmuski a facut toate demersurile necesare, conform legii, la Primarie, Pompieri si Politie, pentru a-i aproba desfasurarea protestului, insa, prin adresa nr. 25.956/23.04 2015, Primaria Bacau, prin semnatura viceprimarului Vasile Tescaru ii comunica solicitantului ca, in urma analizei in Comisia de avizare a manifestatiilor publice, avizeaza favorabil desfasurarea activitatii de protest din ziua de 27 aprilie, ora 18,00, insa in fata Palatului Administrativ din Piata Tricolorului, fara utilizarea unei surse de foc.

  Contactat de Desteptarea, scriitorul Doru Kalmuski ne-a declarat: “Intrucât nu a fost acceptata lansarea-protest în locatia si conditiile initiale, aceasta va avea loc astazi, 27 aprilie, în fata Prefecturii Bacau, ora 18,00. Celor prezenti, care considera justificata si necesara aceasta atitudine, le voi oferi gratuit, în limita exemplarelor disponibile, volumul Conspiratia iudaica.”

  1 COMENTARIU

  LĂSAȚI UN MESAJ