Catinca Popescu este cetatean de onoare

1

Pictorita naiva a primit titlul in sedinta de ieri a Consiliului Local. Din cei 80 de ani viata, 65 i-a dedicat artelor plastice, cu rezultate recunoscute la nivel international.

A avut peste 35 de expozitii personale, a câstigat zeci de medalii, contribuind semnificativ la promovarea orasului Bacau. “Lucrarile sale sunt cu armonii subtile, culori rafinate prin care ne aduce aminte de intâmplarile satului românesc. Este o reprezentanta semnificativa a miscarii de pictura naiva, in plina putere de creatie iar colectia ei ar trebui expusa intr-un tezaur al orasului”, a spus pictorul Ilie Boca, in sustinerea proiectului.

Pictorita a primit emotionata titlul, diploma si cheia orasului, alaturi de un buchet de flori si aplauzele audientei. “Va multumesc mult!”, a replicat aceasta.

La inceputul sedintei de consiliu, cei prezenti si-au amintit, intr-un moment de reculegere, de Sorin Avram si Constantin Anghelache, ambii cetateni de onoare ai municipiului care au decedat recent.

1 COMENTARIU

  1. Momente emotionante, momente de suflet pe care le-am trăit alături de toți cei prezenți și care aș dori să le avem mai des pentru recunoașterea celor merituoși.

LĂSAȚI UN MESAJ