Cartea de istorie / „România, românii si comunismul”

0
Radu Theodoru (stânga), alaturi de Viorel Cucu, director al Editurii Vicovia / foto: Gheorghe Baltatescu

Radu Theodoru s-a nascut la 17 ianuarie 1924. A fost ofiter de aviatie, pilot instructor, pilot de încercare, acum general in rezerva. Devenit scriitor în timpul regimului comunist si politician de stânga, a fost distins cu numeroase premii pentru activitatea literara, fiind autorul a numeroase romane istorice, de literatura contemporana, romane document, de analiza, dar si romane stiintifico-fantastic.

Din ciclul romanelor document, joi, la sediul Asociatiei Culturale „Cealalta Românie”, presedinte fondator Viorel Cucu, director al Editurii Vicovia, scriitorul Radu Theodoru, membru al USR, a prezentat unui public restrâns editia a doua a volumului “România, românii si comunismul. Un raspuns documentat la o provocare antiromâneasca”, Editura VICOVIA – 2015.

„Volumul este o analiza a relatiei dintre subiectii din titlu facuta din perspectiva istorica si, adiacent, un raspuns documentat la asa-zisul Raport Tismaneanu (Tismenitky), manopera lamentabila prin care urmasii comandourilor alogene iudeo-maghiaro-kominterniste, autoare de Teroare Rosie, genocid al românilor si holocaust al culturii nationale, resapata in ideologi ai capitalismului, incearca sa treaca responsabilitatea instaurarii bolsevismului din sarcina lor de agenti sionisto-moscoviteni, pe umerii românilor”, scrie autorul pe coperta a IV-a a cartii.

Cartea se inscrie in curentul „revizionismului istoric”, de repunere in drepturi a adevarului istoric, trunchiat, mistificat (a câta oara!), inclusiv de la nivel inalt, prezidential, parlamentar, a spus raspicat Radu Theodoru.

„Sunt militar, iar militarii sunt o specie aparte, pe care o macina intrebarile, iar raspunsurile nu pot contine decât adevarul. Eu merg in cadenta, doar cu frontul, in rezerva imi place sa merg in cadenta mea. Asa a fost scrisa aceasta carte, pe care va invit sa o cititi”, a mai spus venerabilul scriitor. Este opinia unui om, a unui militar, traitor in doua regimuri totalitare.

LĂSAȚI UN MESAJ