29 martie 2024
EconomieCarmangerie amendata cu 20.000 de lei de inspectorii sanitar veterinari

Carmangerie amendata cu 20.000 de lei de inspectorii sanitar veterinari

– amenzi au mai primit restaurante, fast food-uri, brutarii ori supermarketuri si hypermarketuri, chiar si o fabrica de vinuri

În ultima luna, inspectorii Directiei Sanitare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Bacau au sanctionat contraventional multiple nereguli gasite la agentii economici din tot judetul. Probleme au fost gasite atât in ceea ce priveste conditiile de igiena, cât si la comercializarea, transportul si depozitarea produselor alimentare.

Au fost prinse pe picior gresit restaurante, fast food-uri, brutarii, dar si supermarketuri si hypermarketuri, chiar si o fabrica de vinuri. „In acest context, au fost aplicate amenzi totale de 52.540 lei. Cea mai mare sanctiune a fost data unei carmangerii din Bacau, respectiv 20.000 de lei, unde s-a gasit o cantitate semnificativa de carne tocata care nu era tocmai proaspata”, a declarat Florin Balta (foto), purtatorul de cuvânt al DSVSA Bacau.



Totodata, actiunile de control ale veterinarilor au dus la confiscarea unei cantitati de 160 kilograme de peste, provenite de la braconieri. De asemenea, sanctiunile au vizat fapte produse in timpul controalelor, privind nerespectarea masurilor de profilaxie generala-biosecuritate in exploatatiile comerciale de animale.

„Printre neconformitatile inregistrate s-au numarat nerespectarea conditiilor sanitare veterinare privind circulatia produselor medicinale, nerespectarea normelor privind circulatia animalelor, vânzarea/cumpararea de animale fara documente sanitare veterinare, intretinerea necorespunzatoare a spatiilor de depozitare a produselor alimentare”, a mai spus Florin Balta.

La final, mai retinem ca, in perioada sezonului estival 2016, inspectorii sanitar veterinari efectueza controale în zonele de agrement/localitatile de interes turistic, unde, în mod obisnuit, se înregistreaza cresteri ale numarului turistilor, si, implicit, intensificarea activitatilor de comercializare, preparare si servire a alimentelor.

Sunt verificate conditiile de igiena în care functioneaza unitatile de alimentatie publica, pizzeriile, cantinele, unitatile tip catering, cofetariile, patiseriile, laboratoarele de cofetarie/patiserie, pensiunile turistice, unitatile de tip hipermarket/supermarket, magazinele alimentare.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri