Cadou inedit pentru jandarmi

0

Ieri, la sediul Grupării de Jandarmi Mobile Bacău a avut loc o vizită inedită din partea domnului profesor Vilică Munteanu, istoric, colecţionar, arhivist , cel care a condus timp de 26 de ani Direcţia Judeţeană Bacău a Arhivelor Naţionale .

Domnul profesor a oferit comenzii unităţii câte un volum din lucrarea Vilică Munteanu, arhivist, istoric, colecţionar la 65 de ani din colecţia Profesioniştii noştri, lucrare realizată sub egida Centrului European de Studii Covasna – Harghita.

„Am oferit acest cadou comenzii Grupării de Jandarmi Mobile Bacău pentru că facem parte dintr-o familie , nu numai pentru faptul că suntem din acelaşi minister ci pentru că avem o foarte bună colaborare interpersonală şi interinstituţională. Cartea este un omagiu pentru contribuţia pe care am avut-o aproape un sfert de veac la studierea şi valorificarea informaţiilor referitoare la românii din zona Covasna – Harghita – Mureş şi colaborării cu instituţiile de cultură din zonă, pentru promovarea identităţii românilor din această zonă cât şi pentru promovarea identităţii populaţiei romano-catolice din Moldova”.
Vilică Munteanu

Comandantul unităţii a transmis domnului profesor, în numele întregului colectiv al Grupării de Jandarmi Mobile Bacău, mulţumirile şi aprecierea pentru acest moment deosebit.

LĂSAȚI UN MESAJ