Buhoci: Primaria face „semi-indiguire” cu mâl

  1

  Locuitorii din Buhoci au reclamat faptul ca pe teritoriul comunei sunt depozitate deseuri care polueaza solul. Mai exact, e vorba despre mâlul care este scos din râul Bistrita, in proiectul de modernizare a Insulei de Agrement Bacau, mâl ce este transportat in Buhoci.

  Cristian Istoc, primarul comunei, afirma ca mâlul e „un pamânt moale”, iar depozitarea acestuia are un scop: „Incercam sa amenajam un dig pe Siret, in zona Dospinesti, unde am avut probleme si la inundatiile din 2008, si la cele din 2010.”

  Edilul afirma ca a facut demersuri repetate catre Ministerul Apelor si Padurilor, solicitând sa fie introdus si Buhociul intr-un program de indiguire, dar nu s-a ales decât cu promisiuni: „Au trecut câtiva ani si in acest timp s-a creat o bresa in acea zona, din cauza faptului ca Siretul este indiguit si in aval, si in amonte, numai acolo, nu.”

  Neavând fonduri, primaria a cautat o solutie care nu presupune cheltuieli. „Am gasit intelegere la agentii economici care transporta pamântul si care, depozintându-l acolo, acopera bresa si astfel ne ajuta, sustine Istoc. Practic, e vorba despre o semiindiguire care, la o eventuala crestere a nivelului apei, va feri zona de riscul unei inundatii.”

  1 COMENTARIU

  1. Despre locuitorii din Dospinesti nu sunt prea multe de spus..sunt atâtea probleme reale acolo și nu vor sa facă nimic în acest sens,nici o semnătură nu vor sa dea pt a schimba ceva,dar în acest caz chiar fura curent!!!deseuri au în suflete,nicidecum în malul adus din Bistrița! De rasul curcilor. Locuiesc în Dospinesti și știu ce afirm!

  LĂSAȚI UN MESAJ