Box: Mihai Nistor, primul bacauan calificat la Olimpiada 2016!

0

Splendida reusita pentru boxerul Mihai Nistor! Elevul lui Relu Auras este primul sportiv bacauan calificat la Olimpiada de anul viitor, de la Rio de Janeiro.

Nistor si-a procurat biletele pentru Rio in noaptea de vineri spre simbata, cu ocazia galei de la Marrakesh, din Maroc, in cadrul careia l-a invins cu 2-1 pe reprezentantul gazdelor, Mohammed Arjaoui. Initial, in semifinalele categoriei super-grea a APB (divizia profesionista lansata de AIBA), Nistor trebuia sa boxeze cu azerul Magomedrasul Medjidov.

Accidentarea acestuia i-a facut, insa, pe cei de la APB sa-l trimita in ring, contra lui Nistor, pe Arjaoui, decizie care l-a infuriat pe antrenorul bacauan Relu Auras.

„M-am temut de presiunea care se pune pe arbitri atunci cind acestia trebuie sa judece prestatiile unui boxer care evolueaza acasa. Numai ca Mihai Nistor a trecut peste tot si peste toate si l-a invins pe marocan chiar la el acasa. Este un rezultat de extraordinar”, a apreciat Auras.

Pina la Olimpiada, pe Nistor il asteapta Europenele si Mondialele, dar si finala categoriei super-grea a APB, care i-ar putea aduce unsuper- titlu la profesionisti!

LĂSAȚI UN MESAJ