Justitie

Botomei, iertat pentru ca a agresat o angajata a Politiei Locale

Autor: | 23/03/2016 1
Vasile-Botomei

Curtea de Apel Suceava s-a aratat mai mult decât indulgenta cu Vasile Botomei, falsul decan al Baroului Bacau, cercetat pentru ultraj dupa ce ar fi agresat o angajata a Politiei Locale Bacau, in 2010. Inspectoarea l-a acuzat atunci pe Botomei ca a bruscat-o, i-a vorbit urât si a izbit-o cu capul de geam.

Instanta, desi nu-l achita, ii admite apelul lui Botomei si ii da o pedeapsa de forma, reducând pretentiile victimei la un nivel derizoriu. Astfel, Botomei a fost condamnat la 4 luni închisoare (în loc de 6 luni cât primise in prima instanta), pedeapsa care a fost suspendata.

Actiunea civila a angajatei agresate a fost admisa, dar despagubirile morale cerute de ea, reduse o data de prima instanta, de la 25.000 la 15.000 de lei, au fost si in apel taiate ajungând la doar 3.000 lei.

In acelasi timp, instanta superioara a desfiintat mai multe decizii ale Judecatoriei Suceava si a redus mai multe amenzi judiciare aplicate lui Botomei, cu valori intre 1.000 – 5.000 lei, la suma de 500 de lei fiecare. Sentinta este definitiva. In decembrie 2014, Vasile Botomei a fost condamnat definitiv la 2 ani de închisoare cu executare, într-un dosar în care a fost judecat pentru avocatura clandestina.


Un comentariu la “Botomei, iertat pentru ca a agresat o angajata a Politiei Locale”

  1. Cetatean Bacauan
    23/03/2016 at 2:14 PM #

    Om de neOm

Comenteaza


Va rugam sa consultati Standardele comunitatii!EDITIA .PDF

.


Pentru a avea acces la editia PDF a ziarului Desteptarea, inclusiv la paginile de anunturi de mica publicitate, dati click aici.
Abonamentul costa 5 euro/luna


. pagina1