Biciclisti accidentati

0

La data de 25.07.2015 orele 14:50 pe DJ119B pe raza satului Margineni, s-a produs un accident de circulatie din care a rezultat vatamarea corporala a unei persoane.
Din primele verificari si cercetari efectuate la faţa locului, rezultă că, in timp ce o femeie, in vârsta de 64 ani din com. Margineni jud. Bacau, se deplasa in calitate de biciclist pe DJ119B com. Margineni, cu directia de mers către P.Neamt, nu s-a asigurat la schimbarea directiei de mers către stânga in dreptul imobilului cu nr. 34, fiind acrosată de o autoutilitară, condusă de un bărbat de 38 ani din Bcacă, care se afla angajat in depăsirea bicicletei.
În urma accidentului a rezultat vatamarea corporala a femeii de pe bicicletă, care a fost transportată la Spitalul Jud. de Urgenta Bacau, rămanand internata sub supraveghere. Victima a fost testata cu aparatul etilotest marca Drager, rezultatul fiind de 0,12 mg/l alcool pur in aerul expirat, iar rezultatul conducătorului autoutilitarei fiind negativ. Ulterior le-au fost recoltate mostre biologice de sânge in vederea stabilirii alcoolemie.
A fost intocmit dosar penal, efectuandu-se cercetari sub aspectul savârsirii infractiunii de vătamare corporala din culpa, fapta prev. si ped. de art. 196 alin. 1 Cod Penal

La data de 26.07.2015, ora 15:29, Poliţia mun. Moineşti a fost sesizată prin SNUAU 112 de către o persoană de 53 ani, din com. Poduri, sat Prohozeşti, despre faptul că pe DJ 117 Poduri a avut loc un acident de circulaţie soldat cu rănirea unui biciclist.
La faţa locului s-au deplasat lucrătorii din cadrul Postului de Poliţie Poduri şi echipa operativă din cadrul Poliţiei Municipiului Moineşti, care în urma cercetărilor, au constatat următoarele:
Un minor de 15 ani, din com. Poduri, sat Poduri, jud. Bacău, în timp ce se deplasa pe o bicicletă, nu s-a asigurat la ieşirea de pe o uliţă, pătrunzând pe DJ 117 A Poduri, pe contrasens şi intrând în coliziune cu un autoturism, condus regulamentar din direcţia Poduri-Moineşti o tânără de 31 ani, din com. Poduri.
În urma impactului a rezultat rănirea uşoară a bicilistului, care a fost transportat la Spitalul Mun. de Urgenţă Moineşti, fără a necesita internarea.
Atât conducătoarea auto cât şi victima au fost testaţi cu aparatul etilotest, ambele rezultate fiind negative.
În cauza s-a intocmit dosar penal conform art. 196 C.P. ce urmeaza a fi inaintat Parchetului de pe langa Judecatoria Moinesti cu propuneri legale.

LĂSAȚI UN MESAJ