Barbatul acuzat ca a facut sex cu fetite de 9 si 10 ani a fost arestat

0

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale împotriva inculpatului Axinte Vasile sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de act sexual cu un minor și de corupere sexuală a minorilor.

La data de 8 august 2015, inculpatul a fost prezentat cu propunere de arestare preventivă judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Bacău, care a admis cererea și a dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele acestuia pentru o perioadă de 30 de zile.

Din referatul cu propunere de arestare preventivă a rezultat faptul că, în perioada 2014—2015, inculpatul Axinte Vasile (în vârstă de 64 de ani) a săvârșit acte de natură sexuală cu două minore cu vârste de 8 ani, respectiv 10 ani, și a întreținut în repetate rânduri raporturi sexuale cu o altă minoră în vârstă de 11 ani, în prezența celor două.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei și stabilirii răspunderii penale.

Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

LĂSAȚI UN MESAJ