Bacaul are un nou primar si un nou viceprimar

3

* Consiliul Local l-a instalat ca primar interimar pe Ilie Birzu, iar viceprimar a fost ales consilierul Raluca Maria Nastase * legislativul local a consfintit si a doua suspendare din functie a primarului Stavarache

Bacaul are, de marti, un nou primar, fie el si interimar, dar si un nou viceprimar. Toate acestea se intâmpla fiindca primarul Romeo Stavarache a fost pentru a doua oara suspendat din functie, dupa ce a fost plasat in arest la domiciliu. Instalarea noii conduceri a orasului a avut loc in cadrul unei sedinte extraordinare a Consiliului Local, for dominat de PNL, in care opozitia practic nu mai exista, in afara a trei consilieri UNPR si unul independent.

Primul punct de pe ordinea de zi a fost luarea la cuostinta a ordinului de suspendare a primarului, o formalitate de recunoastere a ordinului emis de prefect in data de 7 martie. Si, in unanimitate, cu 19 voturi pro, suspendarea a fost acceptata si de Consiliul Local, la fel cum s-a intâmplat si la precedenta suspendare a primarului Stavarache.

 Bacaul are un nou primar si un nou viceprimar

La al doilea punct a fost desemnat primarul interimar, pus in functie pe perioada suspendarii primarului ales. Propunerea venita din tabara liberala a fost viceprimarul Ilie Birzu, pe care palida opozitie nu a avut nici o sansa sa o conteste. Si se pare ca nici nu a dorit acest lucru, din moment ce votul, derulat in procedura secreta, a fost in majoritate acordat lui Birzu. Un singur consilier, independentul Corneliu Jitariu, a votat impotriva. „Nu este un vot impotriva persoanei, ci a stilului defectuos in care liberalii fac democratie”, si-a motivat votul Jitariu.

„Este martea neagra a politicii liberale, dupa suspendarea pentru a doua oara a primarului Stavarache”, a mai spus Jitariu, care a incercat sa faca un bilant al nerealizarilor administratiei Stavarache, intre care Sala Polivalenta sau Spitalul Municipal. El a fost intrerupt de la prezidiu sedintei, fiindca obiectiile sale nu faceau referire la ordinea de zi. In plus, consilierul liberal Neculai Nechita i-a strigat lui Jitariu din celalalt capat de sala ca daca are ceva cu Stavarache, sa mearga la el acasa si sa ii spuna personal.

A urmat si cel de-al treilea punct al ordinii de zi, desemnarea unui consilier local pentru a ocupa functia de viceprimar, in locul lui Ilie Birzu, pe timpul suspendarii lui Stavarache. Dupa cum era de asteptat, propunerea liberala a fost pentru Maria Raluca Nastase, care dintre cele 19 voturi secret exprimate a obtinut 16 voturi pro, o abtinere si doua voturi impotriva. Celalalt viceprimar ramâne Radu Ababei.

Astfel s-a incheiat sedinta care consfinteste al treilea primar al Bacaului pe parcursul mandatului 2012-2016, adica Romeo Stavarache (ales si suspendat de doua ori), Vasile Tescaru si Ilie Birzu (desemnati de Consiliul Local), precum si o noua garnitura de viceprimari. Pâna la alegerile locale, care ar trebui sa aduca stabilizarea situatiei la conducerea orasului, au mai ramas 80 de zile.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ