Avertisment de la DSP cu privire la consumul de ciuperci

0


Pe marginea drumurilor din judet, dar si in piete, au aparut comerciantii ambulanti de ciuperci culese de ei din paduri. Pentru ca in anii trecuti au fost cazuri de intoxicatii cu ciuperci otravitoare, unele dintre ele soldate cu moartea pacientilor, Directia de Sanatate Publica (DSP) Bacau vine cu o serie de recomandari pentru populatie.

In primul rând trebuie sa se evite consumul de ciuperci procurate de la persoane care nu pot face dovada autorizatiei de comercializare, dar sfatul este valabil si pentru cei care si le culeg singuri si cred ca stiu care sunt cele comestibile.

Acestea sunt si mai periculoase pentru copii.

„Multe ciuperci comestibile din flora spontana a tarii noastre au suferit mutatii devenind otravitoare. Intrucât copiii cu vârste mici sunt mai sensibili decât adultii si pot face forme de intoxicatie foarte grave, chiar letale, nu-i hraniti cu mâncaruri pe baza de ciuperci”, spune Anda Dumitrescu, purtator de cuvânt la DSP Bacau.

Nici fierberea buretilor alaturi de o lingura de argint sau de legume, care ar trebui sa se inchida la culoare daca ciupercile sunt otravitoare, nu ofera siguranta. De aceea, daca dupa câteva ore de la consumul de ciuperci din surse nesigure aveti greturi, varsaturi, crampe musculare, confuzie sau halucinatii trebuie sa va prezentati la cea mai apropiata unitate medicala. Pâna acum, la Spitalul Judetean de Urgenta Bacau nu s-a inregistrat niciun caz de intoxicatie cu ciuperci.



Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ