Atletism / Titluri balcanice pentru bacauani

0

Sfârsitul saptamânii trecute a adus trei titluri balcanice pentu atletii bacauani. Dupa succesul obtinut la saritura in lungime de Ioan Andrei Melnicescu (CSM Onesti/ CSS Bacau), un alt bacauan s-a impus la Balcaniada de Juniori 1 de la Pitesti.

Este vorba de Alexandru Mihaita Novac, care s-a impus la aruncarea sulitei, cu un rezultat de 71,92 m. Novac, care este nascut in 1997, a fost urmat in clasamentul general de doi sportivi mai mari cu un an: moldoveanul Anatol Rugheana (67.84 m) si compatriotul Andrei David (65.12 m).

La Balcaniada de Juniori 1 de la Pitesti, care a reunit 340 de sportivi, atletismul bacauan si-a adjudecat si o medalia de bronz, prin Anca Iuliana Burca, autoarea unei sarituri in inaltime care a masurat 1,72 m, si cu care sportiva legitimata la SCM Bacau s-a plasat in spatele turcoaicei Esmanur Alkac si a grecoaicei Elefther Christogeorgou.

Tot in weekend, la Sremska Mitrovica, in Serbia, au avut loc Campionatele Balcanice rezervate Juniorilor 2 si la care Georgiana Anitei (foto, SCM Bacau) a cucerit aurul probei de triplusalt, cu o saritura de 12.80. „Chiar daca Georgiana Anitei a sarit cu 80 de centimetri sub limita ei maxima, nu e o problema. Importanta este medalia de aur si, mai important decât toate, e ca Georgiana sa atinga un vârf de forma la Mondialele de Juniori 2, de la finalul acestei luni”, a precizat antrenorul campioanei balcanice, Cristi Nemteanu.

LĂSAȚI UN MESAJ