29 martie 2024
ActualitateAsociatie a numelor „grele” din Bacau, pentru salvarea orasului

Asociatie a numelor „grele” din Bacau, pentru salvarea orasului

Unele dintre cele mai „grele” personalitati ale Bacaului s-au intâlnit joi, pentru a pune bazele unei asociatii menite sa ridice orasul din situatia in care a ajuns, considerata „dezastruoasa”. Este vorba despre o asociatie unde politica nu are ce cauta, cel putin fara manifestari patimase, dar de care mediul politic, oamenii de decizie de care depinde mersul lucrurilor in Bacau ar face bine sa tina cont.

Si aceasta, pentru ca asociatia reuneste unele dintre cele mai importante personalitati ale judetului, din mediul de afaceri, universitar, al artelor si multe altele, care au reusit sa conduca mari intreprinderi de succes, colective de cercetatori, sa instruiasca multe generatii de studenti si elevi.

Intr-o ordine aleatorie, iata-i si pe cei care au participat la intâlnirea de joi, cu mentiunea ca mai exista si alti oameni importanti care doresc sa se implice, dar nu au putut fi prezenti la aceasta prima intrunire: profesorul si sculptorul Gheorghe Zarnescu, Raducan Ion, director multi ani al Pambac, scriitorul Val Manescu, prof. univ. dr. Viorel Rati, managerul Fructex Bacau, arhitectul Constantin Amâiei, din Consiliul Teritorial al Filialei Bacau-Neamt a Ordinului Arhitectilor din România, arhitectul Liliana Bârgu, presedintele in functie al Filialei Bacau-Neamt a Ordinului Arhitectilor din România, Vasile Milea, cunoscut om de afaceri din Darmanesti, arhitectul Doru Anghel, omul de afaceri Petru Placinta, fost director al Agricola International, Gheorghe Antochi, si el fost director Agricola International, ing.prof.univ.dr Valentin Nedeff, rectorul Universitatii „Vasile Alecsandri” Bacau, Doru Simovici, presedintele Camerei de Comert si Industrie, Mihai Tulbure, director al Camerei de Comert si Industrie, prof. univ. dr. Dumitru Bontas, fost prefect si rector al Universitatii „George Bacovia”, profesor la aceeasi institutie, prof. dr. Ioan Mitrea, istoric.



„In anul 2003, municipiul si judetul Bacau erau mult inaintea Iasului, iar cei de acolo faceau lobby impotriva noastra, pentru stoparea dezvoltarii Bacaului. Am atentionat asupra acestui lucru in Consiliul Judetean, dar nu cred ca m-a luat cineva in seama. Acum se vad efectele: am ajuns al treilea judet din coada tarii. Exista planuri urbanistice intocmite cu multi ani in urma, care zac in sertarele din primarie si nu se uita nimeni la ele”, a spus arhitectul Constantin Amâiei.

Pentru a regla lucrurile, cei implicati in acest proiect se angajeaza sa isi foloseasca experienta si cunostintele si sa gaseasca solutii pe care sa le prezinte factorilor de decizie. Este vorba despre solutii in absolut toate domeniile, urbanistic, economic, artistic, turistic, etc.

Asadar, este vorba despre un fel de „sfat al inteleptilor”, dupa cum l-a numit unul dintre participanti, care va cauta si modalitati pentru a se face respectat si auzit in mediul politic si administrativ. Pâna una-alta, intâlnirile se vor derula lunar, iar asociatia, care probabil se va numi „Impreuna pentru Bacau”, va capata si identitate juridica.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri