Asociatia Nevazatorilor a marcat Ziua Internationala a Persoanelor cu Dizabilitati

  0

  Ziua de 3 decembrie a fost proclamata în anul 1992 de Adunarea Generala a Natiunilor Unite ca Zi Internationala a Persoanelor cu Dizabilitati. Sarbatorirea acestei zile reprezinta si un prilej în plus de a implica comunitatea în procesul de incluziune sociala a acestor persoane, de a le oferi sanse egale la viata culturala si comunitara în general, precum si de schimbare a perceptiei societatii în ceea ce priveste potentialul creator al persoanelor cu dizabilitati.

  Si in cadrul Filialei Bacau a Asociatiei Nevazatorilor, cu prilejul acestei zile, s-au desfasurat activitati artistice, sportive si recreative, alaturi de noi fiind in aceasta actiune si membri ai Asociatiei Surdo-Mutilor din Bacau. De asemeni, printr-un parteneriat incheiat intre organizatia noastra si Penitenciarul Bacau, ne-am bucurat si de prezenta câtorva tinere care ne-au incântat cu colinde si cântece de sarbatori.

  Dupa racitalul Formatiei “Bistrita” din Bacau, s-au desfasurat intreceri la rummy, table si sah. Toti participantii s-au bucurat de voie buna, armonie si fair-play. Multumim pe aceasta cale DGASPC, SPAS, Penitenciarului Bacau, Asociatiei Surdo-Mutilor si nu in ultimul rând, televiziunii Est-TV, care ne-a fost alaturi pe toata durata evenimentului. Sarbatoarea a fost incununata de succes si datorita salariatilor nostrim care au empatizat cu aceasta sarbatoare.

  Bogdan Florin BASARAB, sef Serviciu Cultural-Sportiv

  LĂSAȚI UN MESAJ