Asau: Sicriul cu trupul neinsufletit al Elenei Olaru, victima a cutremurului din Italia, a fost adus acasa

  15
  Elena Olaru s-a intors acasa pentru totdeauna in sicriu

  – femeia a plecat in Italia sa câstige bani pentru tratamentul nepotelului bolnav de leucemie – ingrijea acolo o batrâna de 96 de ani si a avut ghinionul ca pe perioada verii sa se mute din Roma in casa de vacanta a proprietarei din Amatrice, care s-a prabusit la cutremur

  Durere fara margini la Asau. Sicriul cu trupul neinsufletit al Elenei Olaru (67 ani), una dintre victimele cutremurului din Italia, a fost adus joi dimineata in tara si depus in locuinta sa din localitate.

  Elena s-a intors acasa pentru totdeauna iar rudele si vecinii au venit sa-i aprinda o lumânare si sa spuna o rugaciune pentru sufletul ei bun. „Era o femeie extraordinara, foarte muncitoare si cea mai buna vecina.

  Când a plecat in martie a spus ca se duce sa ajute familia si pe nepotelul care este bolnav. Pentru el muncea acum”, spunea cu ochii in lacrimi Elena Bran, vecina. Elena Olaru a lucrat zece ani in Italia, unde a ingrijit mai multi batrâni.

  In primavara acestui an si-a anuntat familia ca va pleca din nou ca sa mai câstige bani pentru a putea merge in continuare la medic cu Alexandru, nepotul in vârsta de 6 ani, diagnosticat cu leucemie in urma cu doi ani.

  O durea sufletul când il vedea cum se chinuie prin spitale, dar si mai greu ii era când nu aveau suficienti bani pentru a se descurca cu drumurile si tratamentele costisitoare.

  „Suferea tare mult din cauza baietelului si de aceea a plecat. Copilul se intindea pe jos si o intreba cum ii sta asa, ca el oricum o sa moara. Ea nu a putut suporta si a vrut sa faca tot ce poate numai sa-l vada bine. A murit incercând sa-l salveze pe el”, povestea o verisoara a femeii.

  Dupa cutremur, familia nu a mai reusit sa ia legatura cu ea si au dat-o disparuta. Au sperat pâna in ultima clipa ca va fi gasita in viata, dar dupa trei zile au primit cumplita veste. Un frate al ei a recunoscut-o din multimea de victime depuse intr-o morga improvizata si care purtau câte un numar. Elena a fost a 99-a victima a cutremurului scoasa de sub darâmaturi. „Era lovita rau la cap. Au cazut bolovanii peste ea.

  Batrâna a murit jos, la parter, ea era la etaj. Intâi au gasit-o pe proprietara si apoi pe ea”, spunea Costica Tuluc, fratele ei. „Ea s-a dus de mai multe ori in strainatate, dar are un nepot bolnav de leucemie, a stat numai prin spital pe la Iasi si nu le ajungeau banii. S-a dus pentru bani ca sa-l caute pe baiat si sa-l faca sanatos.

  M-a sunat chiar acum doua saptamâni, care ea nu ma suna niciodata de acolo, sa ma intrebe ce mai fac si la scurt timp s-a intâmplat nenorocirea asta”, povestea si Simion Tuluc, celalalt frate. Nepotelul pentru care femeia s-a dus in strainatate are in continuare nevoie de tratament. Ca sa nu sufere si mai mult, i s-a spus ca bunica lui a plecat intr-o lume mai buna, de unde nu se va mai intoarce, dar ca si de acolo o sa faca tot posibilul ca el sa se faca bine. Vineri, Elena Olaru va fi condusa pe ultimul drum.

  15 COMENTARII

  1. Dumnezeu să o odihnească ! Sunt sigură că de Acolo,de Sus,Alexandru va fi ajutat să se insanatoseasca !Condoleanțe familiei și tuturor celor care a iubit-o !

  LĂSAȚI UN MESAJ