Argint sub ochii lui Toto Schilacci

0

Fotbal, juniori/ Sporting Bacau a obtinut doua locuri doi la „Magic Cup” de la Iasi

Suporterii mai in vârsta nu pot uita acea privire. O privire care a facut inconjurul lumii cu prilejul „noptilor magice” ale Campionatului Mondial din 1990. Italia rata calificarea in finala la penalty-uri, in fata Argentinei lui Maradona, iar Toto Schillaci, golgheterul si, totodata, cel mai bun jucator al competitiei, isi ridica ochii spre cer, invocând divinitatea si oferind imaginea cliseu a Coppei del Mondo. La sfârsitul saptamânii trecute, Schillaci si-a atinitit privirea spre turneul de juniori de la Iasi, „Magic Cup”.

Invitat de onoare, fostul atacant al „squadrei azzurra” a avut ce vedea in Copou. Printre altele, o evolutie foarte buna a echipelor de la Sporting Bacau, care au cucerit argintul atât la grupa de vârsta 2006, cât si la 2007. Mai mult, doi jucatori ai Sportingului si-au asigurat si premiile individuale oferite de organizatori. Astfel, la 2006, Nicholas Horvat a fost desemnat cel mai bun jucator al turneului, in timp ce George Florea a fost ales cel mai bun portar. „Toate aceste reusite au darul de a ne bucura, mai ales ca turneul, unul foarte bine organizat, a reunit la start echipe valoaroase. In plus, la 2006 am pierdut doar in finala, in fata unei super-echipe, iar la 2007, am cedat meciul pentru aur dupa loviturile de departajare”, a declarat antrenorul celor doua categorii de vârsta ale Sportingului, Marian Tanasa.

Rezultate Sporting Bacau, grupa 2006: 3-2 cu CSMS Iasi, 2-1 cu FC Botosani, 1-1 cu Bucovina Suceava, 3-0 cu Aerostar (in serie). In semifinale: 3-1 cu Bucovina Suceava. Finala: 0-3 cu Ruginoasa Iasi. Lot: Tudor Cucu, George Florea- Bogdan Bacalu, Rares Gherasim, Nicholas Horvat, Darius Pintilie, Stefan Oancea, Rares Tatomir, Lucas Bondaret, Radu Cucu.

Rezultate Sporting Bacau, grupa 2007: 2-2 cu CSMS Iasi, 0-0 cu FC Botosani, 2-1 cu Pumas Iasi, 3-1 cu Poli Moldova Iasi. In semifinale: 1-1 si 3-1 dupa 7 metri cu FC Vaslui. Finala: 3-3 si 1-2 dupa 7 metri cu CSMS Iasi. Lot: George Florea- Luca Budau, Tudor Diaconu, Mihai Bucur, Mattia Popescu, Ianis Huiban, Andrei Ciobanu, Stefan Lazar si Stefan Mocanu.

De remarcat ca, tot la finalul saptamânii trecute, o alta echipa a Sportingului Bacau, alcatuita dintr-o combinata a grupelor de vârsta 2004 si 2005 s-a oprit in „sferturile” turneului de la Vaslui. Situati pe locul 2 in grupa, dupa 1-1 cu CSMS Iasi, 2-1 cu LPS Suceava si 0-0 cu LPS Vaslui, bacauanii antrenati de Florin Ganea au pierdut in „sferturi” cu 1-0 in fata celor de la Buican Chisinau, intr-un meci intrerupt din cauza intunericului. „S-a jucat pe stadionul , iar gazdele nu au mai aprins nocturna, urmând ca meciul sa fie reluat a doua zi. Din pacate, din cauza unor carente organizatorice, meciul nu s-a mai rejucat, insa, chiar si asa, sunt multumit de evolutia jucatorilor mei”, a declarat, Florin Ganea, care a utilizat urmatorul lot: Mihai Boca, Mario Ganea, Denis Ganea, Denis Paveliuc, Stefan Popa, Razvan Rauta, Mario Stroe, Stefan Ciuchi, Robert Bucur, Roberto Matei, Emanuel Jugaru, Razvan Rontu si Alex Protopopescu.

LĂSAȚI UN MESAJ