Actiunile Chimcomplex intra la tranzactionare pe ATS

0

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a admis actiunile emise de societatea Chimcomplex Borzesti la tranzactionarea pe sistemul alternativ de tranzactionare (ATS) administrat de Bursa de Valori Bucuresti – a anuntat presedintele ASF, Misu Negritoiu.

Societatea Chimcomplex a facut demersuri pentru trecerea pe noul sistem dupa ce activitatea pietei Rasdaq si a pietei valorilor mobiliare necotate a incetat, anul trecut. Atunci, actionarii firmelor de pe Rasdaq au fost obligati legal sa decida daca vor trece pe sistemul ATS.

Impartirea pietelor in reglementata si sistem alternativ de tranzactionare a fost hotarâta la nivel European in 2004. De atunci, Rasdaq nu a mai putut fi considerata piata reglementata, asa cum a stabilit Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare la infiintare, in 1996.

Companiile listate pe o piata reglementata si actionarii semnificativi trebuie sa respecte o serie de cerinte de raportare si transparenta prin care sa fie asigurata protectia investitorilor. Sistemul Alternativ de Tranzactionare este administrat de un operator de sistem (intermediar sau un operator de piata), iar regulile de organizare si functionare sunt mai putin riguroase. Legea prevede conditii minime de reglementare.

Este un sistem care pune in prezenta mai multe parti care cumpara si vând instrumente financiare, intr-un mod care conduce la incheierea de contracte, denumit si sistem multilateral de tranzactionare.

LĂSAȚI UN MESAJ