A treia zi: doar 150 de protestatari

  1

  Pentru a treia zi consecutiv, bacauanii s-au adunat in fata Prefecturii. De data aceasta doar circa 150 de persoane au participat la manifestatie. O manifestatie care nu a mai fost – s-a spus – impotriva sistemului politic, ci pentru a marca punctual cateva revendicari educationale.

  Asta si pentru ca marea majoritate a participantilor la protestul de vineri a fost formata din elevi de liceu.

  Au luat cuvantul mai multe fete care au spus ca au venit la manifestatie pentru ca-si doresc ca, dupa terminarea studiilor sa profeseze in Romania nu in strainatate si care au spus ca nu vor sa traiasca intr-o tara corupta si vanduta strainilor.

  A luat cuvantul si un batranel care a cerut scoaterea PSD in afara legii si anularea tuturor legilor „date de Iliescu” si sa se construiasca mai putine discoteci si mai multe biserici. I s-a luat portavocea din mana dupa ce a spus ca incendiul de la Colectiv a fost o pedeapsa pentru comportamentul victimelor.

  La circa 30 de minute dupa inceperea mitingului a aparut, din nou, galeria echipei de fotbal, care avea propriul show, legat tot de demisia primarului Stavarache. O buna bucata de vreme a parut ca exista doua mitinguri diferite: unul al elevilor si celalalt al galeriei.

  Cei din galerie au fost invitati sa ia cuvantul si ei la portavoce, dar au refuzat spunand ca ei n-au venit sa vorbeasca.

  Pana la urma, scandarile impuse de galerie i-au molipsit si pe elevi.

  In cele din urma s-a decis sa se plece in mars pana la statuia lui Stefan cel Mare si inapoi.

  1 COMENTARIU

  LĂSAȚI UN MESAJ