29 martie 2024
ActualitateInfrățirea dintre comuna Săucesti (BC) și Comuna Dubăsarii Vechi (raionul Criuleni)

Infrățirea dintre comuna Săucesti (BC) și Comuna Dubăsarii Vechi (raionul Criuleni)

Basarabenii din Dubăsarii Vechi și băcăuanii din Săucești au marcat astăzi înfrățirea comunelor de pe cele două maluri ale Prutului. Oficialii din cele două comune s-au întlnit astăzi la Săucești, unde în prezența președintelui Consiliului Județean Bacau, domnul Sorin Brașoveanu și a domnului subprefect Valentin Ivancea, a fost semnat acordul de înfrățire dintre cele doua comune.

“Este un moment important in istoria actuala a comunei pentru ca vorbim despre un acord de parteneriat si colaborare pe multiple planuri -economic, social si cultural” a declarat presedintele Sorin Brasoveanu.

„Așadar, iată cum, astăzi, dumneavoastră , domnilor primari ai cimunelor Săucești si Dubasarii Vechi faceti ca intentia de ieri sa devina fapta astazi, deschizind o noua poarta catre Uniunea Europeana. Astfel administratia licala din Saucesti cat si administratia locala din Dubasarii Vechii dovedeste astfel un real interes pentru dezvoltarea comunitatilor pe care le conduc” a precizat subrefectl judetului Bacau, Valentin Ivancea.



Delegatia din Dubasarii Vechi a fost condusă de primarul Vitali Casian, din care au facut parte reprezentanți ai primariei și consilieri locali.

„Acordul de infratire cu comuna Săucești este un moment unic pentru noi și a fost posibil datorită a doi oameni inimoși, domnului Brega – fost vicepremier al guvernului Moldovei și domnului Sorin Brașoveanu, președinte al Consiliului Județean Bacau. Drumul este abia la inceput, ne dorim pe viitor sa avem o stransa colaborare. Ideea de infratire nu vrem sa fie o chestie de fatada. Ne-am bucura sa gasim teme comune pe invatamant, copiii din scolile noastre sa aiba proiecte comune” a precizat Vitali Casian, primarul din Dubăsarii Vechi.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri