19 martie 2024
ActualitateÎncepe Bac-ul de toamnă

Începe Bac-ul de toamnă

919 absolvenți de clasa a XII-a și a XIII-a se pregătesc de examen. Aceștia s-au înscris pentru a susține sesiunea de toamnă a Bacalaureatului 2017. 868 dintre ei sunt de la învățământul de zi, 19 de la seral și 32 de la frecvență redusă. Mulți din cei înscriși sunt cei care în iunie nu au reușit să promoveze bacalaureatul, dar sunt și candidați care au terminat liceul în anii trecuți.

Inspectoratul Școlar Județean Bacău a stabilit patru centre de examen pentru probele scrise: două în Bacău – la Colegiul Economic „Ion Ghica” și Colegiul Tehnic „Anghel Saligny”, unul în Onești – la Colegiul Național „Dimitrie Cantemir” și unul în Moinești – la Liceul Teoretic „Spiru Haret”.

Pentru susținerea probelor orale (de verificare a competențelor lingvistice și digitate) sunt mai multe centre de examen, respectiv 7: cinci în Bacău – la Colegiul „Henri Coandă”, Colegiul Tehnic de Comunicații „N.V.Karpen”, Colegiul „Grigore Antipa”, Colegiul Economic „Ion Ghica” și Colegiul Tehnic „Anghel Saligny”, unul în Onești – la Colegiul Tehnic „Petru Poni” și unul în Moinești – la Colegiul Tehnic „Grigore Cobălcescu”. Pentru prima dată de la organizarea acestei sesiuni de bacalaureat, examenul începe cu probele scrise și se termină probele orale.



Luni, 21 august, este programată proba scrisă la Limba și literatura română, apoi pe 23 august este proba scrisă obligatorie a profilului, iar pe 24 august, proba scrisă la alegere a profilului şi specializării. De pe 25 august încep evaluările competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română, între 29 și 30 august este evaluarea competenţelor digitale, iar pe 30 și 31 august 2017, evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.

Primele rezultate vor fi afișate pe 1 septembrie, eventualele contestații se vor rezolva între 2 și 5 septembrie, iar rezultatele finale vor fi publice pe 6 septembrie. În sesiunea de vară au fost înscriși peste 3.800 de absolvenți de liceu, iar rata de promovare a fost atunci de 84, 53%, cea mai mare din țară.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri