25 aprilie 2024
ActualitateCatedrele din Învățământ nu sunt pe placul profesorilor

Catedrele din Învățământ nu sunt pe placul profesorilor

– s-a organizat o primă etapă de repartizare pe post a profesorilor care au luat notă titularizabilă în concursul național din acest an – s-au ocupat mai puțin de jumătate dintre catedrele și posturile destinate titularilor – următoarea ședință va avea loc la finele lunii august, dar toate posturile s-au transformat în netitularizabile (adică pentru suplinitori)

Deși de ani de zile se duce o luptă continuă pentru reducerea numărului suplinitorilor din sistemul de educație, nici acum nu s-a reușit ocuparea în totalitate a catedrelor și posturilor titularizabile din sistem. La finele săptămânii trecute s-a organizat prima etapă de repartizare pe post a candidaților care au luat note peste 7 (șapte) la examenul național de Titularizare 2017 și au, astfel, statut de profesor titular.

”Din cele 264 de posturi/catedre titularizabile, au fost ocupate doar 107. Dintre acestea, în ședința din 28 iulie, 59 s-au ocupat în unități de învățământ din mediul urban, și 48 din mediul rural”, ne-a declarat prof. Doina Marinov, inspector școlar la Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Bacău. În total, au obținut, după contestații, notă de titularizare (ce le permite angajarea în sistem pe perioadă nedeterminată) peste 300 de candidați din cei 557 de participanți.



Pe perioadă determinată, ca suplinitori, pot fi încadrați doar candidații care au luat note între 5 (cinci) și 6.99, dar și titularii care nu au ocupat post în prima ședință de repartizare. Și asta pentru că, după această etapă, posturile titulare neocupate se vor transforma în catedre pentru angajarea pe perioadă determinată. Nota obținută la proba scrisă a avut o pondere de 75% în media de repartizare (medie include și nota de la inspecția de la clasă, cu o pondere de 25%). Tot procesul de repartizare se va finaliza pe 28 august.

”Începând cu data de 28 august 2017, prioritate la ocuparea posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate, în toate ședințele de repartizare, precum şi după începerea cursurilor, au în ordine cadrele didactice titulare cu reducerea de activitate nesoluționată şi cadrele didactice care beneficiază de prelungirea contractului individual de muncă pe perioadă determinată. Prioritate au și candidaţii care au obţinut cel puţin media de repartizare 7 (şapte) la concursul naţional de Titularizare, sesiunea 2017, în ordinea descrescătoare a mediilor de repartizare.”
prof. Ida Vlad, inspector școlar general adjunct ISJ Bacău

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri