28 martie 2024
Actualitate1500 de amenzi date de politisti in ultima saptamana

1500 de amenzi date de politisti in ultima saptamana

Aproape 70 de infracțiuni și 1.500 de sancțiuni contravenționale constatate de polițiștii băcăuani în această săptămâna, ultima în care s-a acționat în baza Planului ,,Sărbători de Iarnă în Siguranță”.

În baza Planului ,,Sărbători de Iarnă în Siguranță”, aprobat de ministrul afacerilor interne, domnul Petre Tobă, Poliția Română a acționat la nivel național, pentru asigurarea climatului de ordine și siguranță publică, în sezonul rece.

Astfel, în perioada 08 -14 ianuarie a.c., în județul Bacău poliţiştii au constatat 66 infracţiuni, dintre care 16 de natură judiciară, 19 la regimul circulaţiei rutiere, 8 la regimul silvic.



În cadrul activităţilor desfăşurate, poliţiştii băcăuani au intervenit şi au aplicat 1461 sancţiuni contravenţionale, dintre care 161 pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991, au aplicat 11 sancţiuni prevăzute de Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, 17 la Legea nr. 171/2010, Codul Silvic.

De asemenea, pentru neregulile constatate în trafic poliţiştii au aplicat 1210 sancţiuni contravenţionale, 518 fiind pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 34 pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, cu o îmbibaţie mai mică decât cea de la care fapta este considerată infracţiune.

Totodată, au fost reținute 73 permise de conducere, dintre care 29 pentru viteză și 10 pentru consum de alcool, fiind retrase și 26 de certificate de înmatriculare.

Valoarea totală a sancțiunilor aplicate este de 372 400 lei, iar a bunurilor confiscate este de 15 419 lei.
Reamintim că, din dispoziția șefului Poliției Române, chestor de poliție Bogdan Despescu, zilnic, polițiștii acționează la nivel național pentru a nu avea persoane înzăpezite, blocate în trafic și expuse unor situații de risc, precum și pentru informarea populației, a conducătorilor auto, în ceea ce privește circulația rutieră pe drumurile publice. Totodată, polițiștii monitorizează modul de derulare a contractelor de deszăpezire.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri