120 de pachete de ţigări fără timbru de provenienţă

3

În ziua de 14.01.2016 efective din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Alexandru cel Bun Bacău” au identificat o persoană care comercializa ilegal ţigări.

În urma unei acţiuni specifice de prevenire şi combatere a faptelor antisociale în municipiul Bacău, jandarmii din cadrul unui echipaj de ordine şi siguranţă publică aparţinând Grupării de Jandarmi Mobile „Alexandru cel Bun Bacău” au identificat o femeie (Simona M. de 27 de ani din municipiul Bacău, fără ocupaţie ) care comercializa 120 de pachete de ţigări cu provenienţă necunoscută fără a avea documente legale.
Persoana a fost condusă de către jandarmi la sediul Secţiei 2 Poliţie din municipiul Bacău pentru continuarea cercetărilor şi adoptarea măsurilor legale.

Reamintim faptul că în conformitate cu prevederile Codului Vamal , introducerea sau scoaterea din ţară, prin orice mijloace, a bunurilor sau mărfurilor, prin alte locuri decât cele stabilite pentru control vamal constituie infracţiunea de contrabandă şi se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani şi interzicerea unor drepturi.

Sunt asimilate infracţiunii de contrabandă colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia.

3 COMENTARII

  1. De ani de zile in Piata Centrala pe la toate colturile auzi ” tigari, tigari ” ,telefoane ,telefoane ! Aceleasi mutre de tigani vand furaciunile si tigarile de contrabanda . Militienii comunitari sunt prieteni la catarama cu ei ( au si ei „tainul ” lor )

LĂSAȚI UN MESAJ